Redactie ABM Financial News - Dinsdag 7 juni 2016, 13:11 uur

Verizon Communications had plannen om tijdens de tweede biedingsronde een bod van circa drie miljard dollar op de kernactiviteiten van Yahoo uit te brengen. Dit schreef The Wall Street Journal maandag op basis van een bron bekend met de situatie.

Verizon zou naar verluidt met name interesse hebben in de technologie voor advertenties van Yahoo.

Eind mei berichtte persbureau Reuters al dat Verizon voormalige topadviseurs van Yahoo zou hebben benaderd in een poging een voorsprong te verkrijgen ten opzichte van concurrenten. Met deze stap zou Verizon volgens Reuters andere bieders willen overtreffen, voorafgaand aan de deadline van de tweede biedingsronde van de kernactiviteiten op 6 juni.

In de eerste biedingsronde hadden Advent International en Vista Equity Partners een bod uitgebracht, evenals een groep onder leiding van Quicken Loans oprichter Dan Gilbert.

Of deze partijen een tweede bod hebben ingediend is onduidelijk, meldde The Wall Street Journal maandag. De zakenkant wist wel te melden dat private-equity firma TPG voornemens zou zijn geweest een tweede bod uit te brengen voor de deadline.

Yahoo is voornemens nog één biedingsronde te houden volgens de Amerikaanse krant.

Leren beleggen

Live koersen