Redactie ABM Financial News - Donderdag 9 juni 2016, 17:53 uur

De curatoren van V&D hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten in de V&D-boedel aan Retail Ventures, dat daarmee een doorstart wil maken met het failliete warenhuisconcern. Dit meldden de curatoren van het bedrijf donderdag in een persbericht.

Financiële details van de transactie "worden op dit moment niet bekendgemaakt", aldus het persbericht.

Retail Ventures is een samenwerkingsverband van de drie retailondernemers en –investeerders Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten. Onder leiding van voormalig CEO Van Zetten van de HEMA zal "het nieuwe V&D in samenwerking met de belangrijkste leveranciers van de voormalige warenhuisketen een aantrekkelijke propositie voor de Nederlandse consument ontwikkelen." Daarbij komt het zwaartepunt te liggen op e-commerce, meldden de curatoren.

"We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken. In eerste instantie online, maar op termijn wellicht ook weer in het Nederlandse straatbeeld", zegt de voormalige bestuursvoorzitter van HEMA.

Op dit moment worden de plannen nader uitgewerkt. Het streven is erop gericht om de webwinkel van het nieuwe V&D zo snel mogelijk beschikbaar te hebben voor de Nederlandse consument, zo besluit het persbericht van de curatoren van Blix Advocaten.

Roland Kahn en Jaco Scheffers van Cool Investments waren eerder bij een mogelijke doorstart van de V&D-warenhuizen betrokken. Kahn is de man achter de kledingketens CoolCat, M&S Mode, America Today en Sapph.

Leren beleggen

Live koersen