Redactie ABM Financial News - Woensdag 29 juni 2016, 16:22 uur

Aalberts Industries heeft de Micro Machining Group (MMG) aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment en het eigen management verkocht. Dit maakte Standard Investment woensdag bekend.

Een overnamebedrag werd niet genoemd.

De Micro Machining Group bestaat uit de bedrijven Technology Twente in Hengelo en Germefa in Alkmaar. Bij deze twee vestigingen werken circa 90 medewerkers. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in de productie van precisieonderdelen voor binnen- en buitenlandse klanten uit verschillende sectoren, waaronder medisch, optisch, ruimte- en luchtvaart, automotive, defensie en semiconductor.

"De fijnmechanicasector is zeer versnipperd en wij verwachten in de toekomst overnames te doen van bedrijven met aanpalende activiteiten. Hierdoor zullen we onze positie en slagkracht verder kunnen versterken", zei investeringsdirecteur Cartoef van Panhuys van Standard Investment ter toelichting in het persbericht.

Aalberts Industries verkoopt de Micro Machining Group omdat deze activiteiten niet meer behoren tot de kernactiviteiten van de multinational. Hierdoor dreigde er op termijn onvoldoende investerings- en uitbreidingsmogelijkheden voor MMG, dat meer dan twintig jaar onderdeel was van Aalberts Industries. Er is bij zowel Technology Twente en Germefa sprake van een gezonde en winstgevende bedrijfsvoering.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Aalberts woensdag 0,7 procent hoger op 26,95 euro.

Leren beleggen

Live koersen