Redactie ABM Financial News - Woensdag 15 juni 2016, 13:18 uur

Siemens en Gamesa zijn dichtbij een akkoord over de combinatie van hun windenergie-activiteiten. Dit schreef The Wall Street Journal woensdag.

De Amerikaanse zakenkrant, die zich baseert op betrokken bronnen, stelt dat een eventuele deal leidt tot de grootste producent van windturbines ter wereld.

De combinatie zou een marktkapitalisatie van circa 10 miljard euro hebben en genoteerd blijven op de Spaanse beurs. De huidige CEO van Gamesa zou de leiding blijven houden.

Siemens brengt volgens bronnen grofweg 60 procent van zijn windtak in bij het Spaanse bedrijf, waarmee een synergievoordeel van circa 200 miljard euro mee gemoeid zou zijn.

Volgens de geraadpleegde bronnen kan een overeenkomst op zijn vroegst deze week worden verwacht, ofschoon ook rekening werd gehouden met uitstel.

In februari bereikten beide bedrijven op hoofdlijnen een principe-akkoord over een samengaan, maar Gamesa moest nog wel de nodige zaken uitonderhandelen die verband hielden met joint venture met het Franse Areva. Volgens bronnen zijn deze onderhandelingen nu achter de rug.

Het aandeel Siemens noteerde woensdag 1,2 procent lager op 91,30 euro, Gamesa noteerde 4,2 procent hoger op 17.16 euro.

Leren beleggen

Live koersen