Redactie ABM Financial News - Dinsdag 28 juni 2016, 13:17 uur

Het Britse pond noteert dinsdag hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar, ofschoon beleggers voorzichtig blijven.

"Je ziet de beweging van het Britse pond vooral ten opzichte van de dollar. De Britse munt heeft na de Brexit wel zo'n tik gekregen, dat veel partijen de markt betreden om hun slag te slaan", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

De Britse pond noteerde dinsdag 1,33 Amerikaanse dollar, een winst van 0,5 procent.

Maartens ziet daarentegen in andere valutaparen een stuk minder dynamiek, "waarbij vooral de yen nog altijd blijft liggen op het niveau na de Brexit. Die munt is de grote verliezer van het Britse referendumspel", aldus Maartens.

De dollar noteerde dinsdag 101,92 yen.

Maartens acht het voor nu raadzaam dat de politieke rust weerkeert, "waardoor de valutamarkten weer de kans krijgen naar de economische ontwikkelingen en trends te kijken. Mogelijk dient zich vandaag daartoe al de gelegenheid aan met de rede van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi en de derde raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal", aldus Maartens.

Draghi spreekt dinsdag om 10.00 uur in het Portugese Sintra ter gelegenheid van de opening van het ECB-Forum over centraal bankieren. Maandagavond was zijn eerste reactie op de Brexit dat hij 'vervuld was van droefheid'.

De groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal komt naar verwachting uit op 1,0 procent tegen een eerdere raming van 0,8 procent. Deze wordt vanmiddag om 14.30 uur bekendgemaakt.

Maartens verwacht overigens met een Brexit op tafel dat de Fed dit jaar niet meer verhoogt.

Leren beleggen

Live koersen