Redactie ABM Financial News - Woensdag 8 juni 2016, 13:13 uur

Philips richt zich na de afsplitsing van zijn lichtdivisie op grote overnames. Dit zei bestuursvoorzitter Frans van Houten van het elektronicabedrijf woensdag tegenover persbureau Bloomberg.

Hierbij wordt gekeken naar overnamedoelwitten in de markten voor informatie gerelateerd aan gezondheidszorg. Het zou volgens Bloomberg kunnen gaan om acquisities vergelijkbaar aan de overname van Volcano door Philips in 2014 ter waarde van 1,2 miljard dollar. Van Houten zei dat ook kleinere overnames tot de mogelijkheden behoren.

Philips bracht eind mei zijn lichttak naar de beurs en het bedrijf heeft volgens de bestuursvoorzitter nu voldoende geld om de schulden die voortkwamen uit de acquisitie van Volcano te verlagen en om zich op het overnamepad te begeven. Philips heeft ongeveer een kwart van de lichtdivisie naar de beurs gebracht. "Op termijn brengen we de rest van Lighting naar de markt", zei Van Houten. "Dat betekent dat er meerdere momenten zullen komen dat er geld binnenstroomt. Als we dan onze prestaties blijven verbeteren, genereren we ook de geldstromen om meer overnames na te streven", zei de topman tegenover Bloomberg.

Leren beleggen

Live koersen