Redactie ABM Financial News - Woensdag 8 juni 2016, 16:11 uur

De economie in het OESO-gebied zal de komende maanden stabiel blijven groeien. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, de OESO.


De Parijse organisatie publiceerde de leidende indicatoren over april, die wijzen op een aanhoudende stabiele groei in Canada, de eurozone en Japan en op tekenen van herstel in de Verenigde Staten.

De indicatoren wijzen echter op afzwakkende groei in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Van de opkomende economieën wijzen de indicatoren voor Brazilië en Rusland op een positieve verandering in het groeimomentum, terwijl de indicatoren voor China wijzen op een stabiele groei en voor India op een aantrekkende groei.

De samengestelde index voor de leidende indicatoren van de OESO kwam in april uit op 99,6, gelijk aan een maand eerder. In december, janauri en februari noteerde de indicator op 99,7. Een cijfer onder de 100,0 suggereert dat de groei trager is dan normaal. De data zijn bedoeld om vroege signalen te geven over eventuele keerpunten tussen groei en vertraging van de economische activiteit in de 34 landen in het OESO-gebied.

Leren beleggen

Live koersen