Redactie ABM Financial News - Woensdag 15 juni 2016, 16:13 uur

Goldman Sachs heeft advies Gemalto verhoogd van Verkopen naar Neutraal en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 53,00 naar 58,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.


De opwaardering volgde nadat het aandeel slecht presteerde vanwege de tegenwind voor de activiteiten op het vlak van SIM kaarten. De analisten blijven van mening dat Gemalto "structurele uitdagingen" bij SIM kaarten zal blijven ondervinden, zowel op de korte als de lange termijn.

Het koersdoel werd opwaarts bijgesteld door de analisten vanwege een hogere multiple die zij aanhouden met het oog op nieuwe overnames door de Franse digitale beveiliger. Acquisities zijn volgens de zakenbank "steeds waarschijnlijker", daarbij wijzend op de recente uitspraken van vertrekkend CEO Olivier Piou bij de toelichting op de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar dat de onderneming zoekt naar nieuwe mogelijkheden.

Goldman Sachs wees er daarbij op dat Gemalto de schuldratio (nettoschuld/EBITDA) tot boven de 2 kan laten stijgen om op korte termijn overnames te doen, die de beveiliger kunnen helpen aan een meer divers portfolio, weg van SIM en betaalkaarten.

Sinds Goldman Sachs het aandeel op de verkoopprijs zette, daalde het aandeel met bijna 12 procent, terwijl de FTSE World Europa met krap 8 procent inzakte.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Gemalto woensdag 0,9 procent hoger op 52,15 euro.

Leren beleggen

Live koersen