Redactie ABM Financial News - Maandag 27 juni 2016, 16:18 uur

De Europese Commissie geeft groen licht voor de fusie tussen de Amerikaanse hotelketens Starwood Hotels & Resorts en Marriott International. Dit meldde de mededingingsautoriteit van de Europese Unie maandag.


Eerder dit jaar werd bekend dat Marriott voornemens is Starwood over te nemen voor een bedrag van 13,6 miljard dollar, waarmee het Chinese Anbang, dat 13,2 miljard dollar voor Starwood bood, werd afgetroefd.

"Dit is een belangrijke fusie voor de hotelindustrie en zijn klanten. Ons onderzoek heeft bevestigd dat de sector na de fusie concurrerend zal blijven voor klanten in Europa, dus ik ben verheugd dat de Commissie zo snel groen licht kan geven voor de transactie", zei eurocommissaris van mededingingszaken, Margaret Vestager in een schriftelijke verklaring.

Marriott en Starwood zeiden eerder dat de fusie naar verwachting halverwege dit jaar zou zijn afgerond, afhankelijk van de afronding van de timeshare-activiteiten van Starwood. Verder moet de transactie onder meer nog worden goedgekeurd door Chinese toezichthouders.

Marriott verwacht dat de deal in de jaren 2017 en 2018 een neutrale bijdrage zal leveren aan de aangepaste winst per aandeel. Verder wordt vanwege de overname een eenmalige last van tussen de 100 miljoen en 130 miljoen dollar genomen door Marriott.

Leren beleggen

Live koersen