Redactie ABM Financial News - Dinsdag 28 juni 2016, 16:20 uur

Dow Chemical gaat wereldwijd 2.500 banen schrappen, omgerekend zo'n 4 procent van zijn personeelsbestand. Dit meldde de Amerikaanse chemiereus, die gaat fuseren met sectorgenoot DuPont, dinsdag.

Als onderdeel van het banenverlies zal Dow Chemical onder meer zijn siliconenfabrieken in Greensboro in North-Carolina en Yamakita in Japan sluiten. Daarnaast verdwijnen een aantal administratieve activiteiten en andere fabrieksfaciliteiten.

Eind vorig jaar maakte beoogd fusiepartner DuPont al bekend dat het 1.700 banen zou schrappen in thuisstaat Delaware om zo 700 miljoen dollar aan kosten te besparen. Dow Chemical hoopt met het schrappen van 2.500 banen concurrerender te worden en de kosten te stroomlijnen, zei het bedrijf dinsdag.

Dow Chemical verwacht de herstructureringen binnen twee jaar af te ronden. In het tweede kwartaal wordt vanwege de maatregelen een last genomen van tussen de 410 miljoen en 460 miljoen dollar. Het chemiebedrijf verwacht met de herstructureringsmaatregelen voor 500 miljoen dollar aan kosten te besparen.

Het nieuwe bedrijf, DowDuPont zal zichzelf naar verwachting binnen drie jaar opsplitsen in drie aparte divisies die zich gaan richten op respectievelijk landbouw, industriële materialen en specialistische producten. Die drie bedrijven zullen ongeveer 100.000 mensen in dienst hebben.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Dow Chemical 1,2 procent.

Leren beleggen

Live koersen