Redactie ABM Financial News - Woensdag 22 juni 2016, 13:26 uur

KPN zal dit jaar meer concurrentie ondervinden, maar het goede momentum weten vast te houden. Dit stelden analisten van Barclays woensdag.

De analisten wezen op de lancering van nieuwe abonnementen door Tele2 voor de iPhone en SIM-only en experimenten van T-Mobile met onbeperkte databundels. Ook krijgt de combinatie van Ziggo en UPC de handen meer vrij nu de integratie vordert.

KPN profiteert volgens Barclays evenwel van de goede positie die het heeft met vaste abonnementen, terwijl de druk op de mobiele activiteiten vooral aan de onderkant van de markt zal plaatsvinden. Ook de keuze van KPN voor meer gebundelde abonnementen zal het klantenbestand goeddoen, denken de analisten.

Volgens Barclays zal druk op de zakelijke tak van KPN echter aanhouden, al kunnen onder meer kostenbesparingen het bedrijfsresultaat (EBITDA) goed doen.

Barclays heeft een Gelijkgewogen advies op KPN met een koersdoel van 3,70 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 0,3 procent hoger op 3,28 euro.

Leren beleggen

Live koersen