Redactie ABM Financial News - Dinsdag 31 mei 2016, 18:08 uur

Wolters Kluwer Legal & Regulatory heeft een bindend bod uitgebracht op Enablon van 250 miljoen euro. Dit meldde het dochterbedrijf van de uitgever dinsdagmiddag.


De transactie is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders.

Het Franse Enablon levert software en onlinediensten op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid, duurzaamheid en operationeel risicomanagement. Meer dan 1.000 bedrijven en 1 miljoen gebruikers in 160 landen maken gebruik van de diensten van het bedrijf.

In 2015 wist Enablon een omzet uit software en diensten te behalen van ongeveer 45 miljeon euro. Het grootste deel, 57 procent, van die opbrengsten kwam uit Noord-Amerika, ongeveer 39 procent kwam uit Europa en de rest uit de Asia-Pacific regio en de rest van de wereld.

Het bedrijf heeft een positieve operationele marge, aldus Wolters Kluwer, en de verwachting is dat de omzet van Enablon in 2016 op 55 miljoen euro uitkomt.

Wolters Kluwer verwacht dat de overname vanaf het eerste volledige kalenderjaar na de afronding voor ongeveer 1 procent zal bijdragen aan de aangepaste winst en rekent op een rendement op geïnvesteerd vermogen binnen drie tot vijf jaar na de afronding van de transactie.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 35,83 euro.

Leren beleggen

Live koersen