Redactie ABM Financial News - Maandag 9 mei 2016, 16:10 uur

Altice heeft in de eerste drie maanden van 2016 de omzet zien dalen, maar de winstgevendheid juist zien aantrekken. Dit bleek uit de consensus die de Franse kabelaar met een notering op het Damrak samenstelde op basis van de verwachtingen onder 16 analisten.

In het eerste kwartaal boekte Altice een omzet van 4.234 miljoen euro, licht minder dan de 4.330 miljoen euro een jaar eerder. Aan de omzet droeg de Internationale tak 1.050 miljoen euro bij, de Franse activiteiten 2.624 miljoen euro en het Amerikaanse Suddenlink 561 miljoen euro, zo voorzien de analisten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg in tegenstelling tot de omzet wel, van 1.594 miljoen naar 1.611 miljoen euro. Hieraan droeg de Internationale tak 487 miljoen euro bij, Frankrijk 899 miljoen en Amerika 235 miljoen euro.

Bij de jaarcijfers gaf Altice aan voor 2016 een aantrekkende omzettrend te voorzien, waarbij het aangepaste bedrijfsresultaat circa 5 procent op jaarbasis zal stijgen. Door een versnelling van de investeringen zal de operationele vrije kasstroom vermoedelijk vlak tot licht lager uitvallen dan in 2015.

Nadat eerder dit jaar bleek dat een consolidatieslag op de Franse telecommarkt er op korte termijn vermoedelijk niet in zit, daalde het aandeel Altice. Dit was bijvoorbeeld voor Deutsche Bank aanleiding om de taxaties voor de kabelaar te verlagen, evenals het koersdoel. Een geslaagde herfinanciering door Altice en de stappen die de onderneming in Amerika maakt met de overnames van Suddenlink en CableVision konden dit niet voorkomen. Deutsche Bank hanteert een koersdoel van 16,30 euro met een Houden advies.

Altice maakt de cijfers over het eerste kwartaal woensdag voorbeurs bekend. Het aandeel handelde maandag op een groen Damrak 0,5 procent lager op 12,94 euro.

Leren beleggen

Live koersen