Redactie ABM Financial News - Dinsdag 10 mei 2016, 15:03 uur

Wall Street stevent dinsdag af op een hogere opening. Ongeveer een half uur voor opening noteerden de futures gemiddeld rond de 0,4 procent in de plus.


De futures stegen eerder nog in lijn met de olieprijzen, maar de energieprijzen waren volatiel en leverden een deel van de eerdere winsten later weer in. De WTI-future noteerde voobeurs 0,6 procent hoger op 44,28 dollar en Brent steeg 1,4 procent 44,30. Een dag eerder gingen de olieprijzen nog omlaag, volgens analisten vanwege zorgen over de impact van de bosbranden in Canada op de productie.

Beurzen in Azië sloten overwegend hoger, na positief ontvangen macrocijfers. Zo bleken de Chinese producentenprijzen in april op jaarbasis te zijn gedaald, maar wel minder sterk dan in de voorgaande maand.

"De vertraging van de producentendeflatie is een positief teken voor China's grondstoffen gevoelige productie economie, maar zal waarschijnlijk niet bepalend zijn voor de beslissing van de Chinese centrale bank om al dan niet het monetaire beleid te versoepelen", zei marktanalist Jasper Lawler van Credit Suisse.

Ook werd bekend dat de Chinese inflatie in april op jaarbasis 2,3 procent bedroeg. In zowel maart als februari lag de inflatie ook al op 2,3 procent, terwijl dit in januari nog 1,8 procent was.

Uit Amerika kwam het nieuws dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in april is gestegen. De vertrouwensindex liep op van 92,6 punten in maart naar 93,6 punten afgelopen maand.

Bedrijfsnieuws
De farmaceut Allergan maakte voorbeurs resultaten bekend. Begin april werd bekend dat een overnamepoging door Pfizer afketste, vanwege strengere belastingregels. Allergan kondigde nu aan om voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen terug te kopen. De omzet steeg in de eerste drie maanden met bijna 50 procent naar 3,8 miljard dollar en de winst kwam uit op 256 miljoen dollar, ten opzichte van een verlies een jaar terug. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel dik 6 procent.

Dean Foods rapporteerde ook een winst over het afgelopen kwartaal versus een verlies in de vergelijkbare periode van 2015. De koers van het zuivelbedrijf steeg licht na de resultaten.

Bernstein verhoogde het koersdoel op Amazon van 770 dollar naar 1000 dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent.

Walt Disney komt na het slot in New York met de resultaten over de afgelopen verslagperiode. Het concern noteert in aanloop naar de publicatie 0,4 procent hoger.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.058,69 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent op 17.705,91 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,3 procent aan op 4.750,21 punten.

Leren beleggen

Live koersen