Redactie ABM Financial News - Woensdag 18 mei 2016, 18:47 uur

Volkswagen gaat er alles aan doen om de winstgevendheid te verbeteren en verder gaat het bonusbeleid op de schop. Dit beloofde de CFO van de geplaagde Duitse autoproducent, Frank Witter, in een brief aan de activistische fondsmanager Chris Hohn, die The Wall Street Journal inzag.


Hohn, beheerder van het Londense Children's Investment Fund, sprak eerder deze maand zijn zorgen uit over het chronisch onderpresteren van Volkswagen. CFO Witter stelde in zijn reactie op deze brief dat Volkswagen deze zorgen deelt.

Het bedrijf "laat er geen twijfel over bestaan dat de financiële prestaties moeten verbeteren", schreef de financieel directeur. "Op veel punten zijn we het met elkaar eens. Volkswagen kan en moet het meest winstgevende bedrijf binnen de automotive industrie zijn."

Naast de zorgen die Hohn kenbaar maakte over de winstgevendheid, was de activistische fondsbeheerder ook kritisch over het bonusbeleid van de Duitse autoproducent.

Witter zei dat Volkswagen van plan is om de compensaties voor zijn leidinggevenden aan te pakken als onderdeel van de strategische evaluatie "Strategy 2025."

"Het huidige systeem moet veranderd worden", erkende de CFO.

Binnen het huidige beloningsbeleid van Volkswagen krijgen leidinggevenden een vast salaris en twee variabele bonussen, waarvan één gebaseerd op persoonlijke prestaties en een ander op de langdurige prestaties van het bedrijf.

Het management van Volkswagen ligt onder vuur sinds vorig jaar aan het licht kwam dat de automaker jarenlang sjoemelde met emissiesoftware. Daarom stemde de raad van commissarissen er vorige maand mee in om een deel van de bonussen van het topmanagement tot zeker 2019 achter te houden. En tegen die tijd worden de bonussen alleen volledig uitbetaald wanneer de aandelenkoers met 25 procent is hersteld.

Hohn beargumenteerde in zijn brief dat een bonus die gekoppeld is aan persoonlijke verdiensten alleen uitgekeerd mag worden bij een buitengewone persoonlijke prestatie.

Volgens de fondsmanager keerde de raad van commissarissen van Volkswagen echter routinematig bonussen uit. Dit suggereert volgens Hohn "een systeem waarbij het oude management wist dat ze goed beloond zouden worden wanneer ze banen zouden beschermen en de lonen zouden verhogen."

Leren beleggen

Live koersen