Redactie ABM Financial News - Dinsdag 31 mei 2016, 16:18 uur

De strategische en anticyclische maatregelen die SBM Offshore heeft genomen, tezamen met een tijdige introductie van zijn Generatie 4 FPSO, kan ervoor zorgen dat de dienstverlener aan de olie- en gassector sterker uit de huidige oliecrisis komt. Dit schreef KBC Securities dinsdag een note naar aanleiding van de deelname van SBM Offshore aan hun conferentie in Brussel.

Volgens analist Dirk Verbiesen heeft SBM Offshore een keerpunt bereikt met het genereren van de kasstroom en de lease vloot van de onderneming zal volgens de marktvorser halverwege dit jaar volledig operationeel zijn, wat weer "een sterke zichtbaarheid op toekomstige kasstromen" oplevert", aldus Verbiesen, die een koopadvies heeft op SBM Offshore en een koersdoel van 16,70 euro.

"Zelfs met een aanhoudende vertraging van 'final investment decision' door grote oliebedrijven voor FPSO-projecten, zijn we van mening dat de kasstroom bij de lease vloot onze waardering van het aandeel ondersteunt", schreef Verbiesen.

"Bovendien denken we dat de sterkere strategische en kosteneffectieve positionering van het bedrijf voor aantrekkelijk opwaarts potentieel zorgt door het verwerven van nieuwe contracten, mits de markt herstelt", aldus de marktvorser.

Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdagmiddag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 10,63 euro.

Leren beleggen

Live koersen