Redactie ABM Financial News - Woensdag 18 mei 2016, 13:11 uur

De recente koersdaling van het aandeel BAM in reactie op de resultaten over het eerste kwartaal was overdreven, omdat de winstverwachtingen voor het bouwbedrijf in de komende jaren gunstig blijven. Dit schreef analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen woensdag.

De resultaten van BAM werden gedrukt door een tegenvaller bij oude projecten. Van Beek denkt dat deze grotendeels éénmalige tegenvaller "geen recht doet aan het onverkort gunstige winstperspectief de komende jaren". De marktvorser merkte daarbij op dat de oude projecten eind dit jaar volledig zijn afgerond, waardoor het risicoprofiel zal verbeteren.

Van Beek wees erop dat drie van de vier divisies betere resultaten heeft geboekt. Bovendien zal het herstel op de woningmarkt tot hogere winstmarges leiden, zij het met een vertraging, en tot een lager vermogensbeslag in grondposities volgens de analist. Van Beek is ook positief over de ontwikkeling van het werkkapitaal en denkt dat dat de netto kaspositie in de komende kwartalen zal verbeteren.

Wat betreft het aankomende referendum in het Verenigd Koninkrijk over een mogelijk vertrek uit de Europese Unie stelde Van Beek dat dit nog niet tot een noemenswaardig uitstel van projecten heeft geleid. De marktvorser verwacht niet dat klanten van BAM minder zullen gaan investeren, maar wees wel op de daling van het Britse pond die licht negatief is voor het bouwbedrijf. BAM haalt een aanzienlijk deel van de omzet uit het Verenigd Koninkrijk.

Vanwege de zwakke start van het jaar heeft de marktvorser zijn winstverwachtingen voor 2016 en 2017 verlaagd. Het advies blijft Aanbevolen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel 0,1 procent hoger op 3,82 euro.

Leren beleggen

Live koersen