Redactie ABM Financial News - Woensdag 4 mei 2016, 16:20 uur

Waterland en Filip Balcaen zijn bereid meer te betalen dan 5,50 euro per aandeel Fagron om de magistrale bereider te voorzien van voldoende overlevingskapitaal. Dit schreef de Belgische krant De Tijd woensdag.


Fagron houdt vandaag een buitengewone aandeelhoudersvergadering in Kortrijk. Aandeelhouders moeten zich daar buigen over een kapitaalinjectie van 220 miljoen euro. Diverse investeerders, waaronder Waterland en Filip Balcaen, gaven eerder aan bereid te zijn om via een private plaatsing 131 miljoen euro in de onderneming te stoppen, maar een van de voorwaarden was wel dat de koers gedurende 30 handelsdagen voor vandaag gemiddeld onder de 5,50 euro zou liggen, hetgeen niet gebeurde. Ook aan de voorwaarde dat Fagron een akkoord zou bereiken met de banken werd niet voldaan.

Over het akkoord met de banken zei CEO Hans Stols van Fagron volgens De Tijd dat deze bijna rond is. "Misschien zetten we vandaag nog onze handtekening", aldus de topman, die daaraan toevoegde zich nog acht werkdagen te geven om de verkoop van de Amerikaanse dochter Bellevue af te ronden. Ook deze verkoop geldt als een van de condities van de investeerders.

De handel in Fagron werd vanochtend opgeschort in afwachting van de aandeelhoudersvergadering. Indien Fagron de investeerders niet bereid vindt om 131 miljoen euro in de onderneming te steken, dat moet de volledige 220 miljoen euro van de zittende aandeelhouders komen.

Leren beleggen

Live koersen