Redactie ABM Financial News - Dinsdag 17 mei 2016, 13:14 uur

Hoewel de vastgoedportefeuille van Eurocommercial het in Frankrijk moeilijk heeft, vanwege de terroristische aanslagen in Parijs, laten de Italiaanse en Zweedse portefeuille positieve cijfers zien. Dit schreef analist Pierre-Loup Etienne van Kepler Cheuvreux dinsdag in reactie op de resultaten van het vastgoedfonds over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Volgens de analist, die zijn koersdoel verhoogde van 39,59 naar 41,00 euro, is sprake van een gestage stijging van de identieke huurinkomsten. Hoewel de cijfers volgens hem niet indrukwekkend zijn, wordt de groei ondersteund door Italië en Zweden.

Ondanks de aanhoudende druk op de consumentenbestedingen in de winkelcentra van Eurocommercial in Frankrijk, verwacht de analist dat de OCR-ratio, de verhouding tussen de verhuurkosten en inkomsten, structureel onder die van concurrenten uitkomt. Gemiddeld noteert de ratio in de sector op 11 procent.

Etienne verhoogde verder zijn verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2016, 2017 en 2018 met respectievelijk 5,2, 3,1 en 3,3 procent, vanwege de groei van de identieke huurinkomsten, de lage rente, desinvesteringen en overnames.

Kepler Cheuvreux handhaafde zijn Houden advies.

Het aandeel noteerde richting het eind van de ochtend op een overwegend groen Damrak 0,3 procent lager op 41,19 euro.

Leren beleggen

Live koersen