Redactie ABM Financial News - Dinsdag 31 mei 2016, 13:14 uur

Boskalis Westminster legt zich neer bij de uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag in het hoger beroep tegen Fugro. Dit meldde het baggerconcern dinsdag in een reactie op deze uitspraak.

Het Gerechtshof heeft dinsdagochtend een hoger beroep van Boskalis tegen Fugro, om een beschermingsconstructie tegen een overname van de bodemonderzoeker aan de aandeelhouders voor te leggen, afgewezen. Dit maakte het Gerechtshof dinsdagochtend bekend, wat later door Fugro in een persbericht werd bevestigd.

Met de uitspraak bekrachtigde het Gerechtshof het eerder door de rechtbank in Den Haag gewezen vonnis. Boskalis, dat 29,9 procent van de aandelen in Fugro bezit, moet tevens de kosten van het hoger beroep betalen, zo besliste het Gerechtshof.

"Het is een duidelijke uitspraak en wij leggen ons daar nu bij neer. We gaan niet in cassatie en zijn nu klaar met de rechtsgang", zei woordvoerder Martijn Schuttevaer desgevraagd tegen ABM Financial News.

Het concern dat een belang van 29,9 procent in Fugro heeft "beraadt zich nu op zijn positie", aldus Schuttevaer.

Eerder zei een woordvoerder van Fugro tegen ABM Financial News "uiteraard tevreden" te zijn met het besluit van het Gerechtshof. Het bedrijf zal hierover veder geen contact opnemen met Boskalis, voegde zegsman Rob Luijnenburg toe. "Onze contacten met Boskalis zijn niet anders dan met andere grote aandeelhouders. Dat betekent dat wij ze bij reguliere road shows spreken", aldus de woordvoerder.

Fugro blijft nu één van de best beschermde bedrijven op de beurs en de kans dat een mogelijk vijandig overnamebod van Boskalis slaagt is vrijwel nihil, aldus Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. "Boskalis heeft nooit erkend dat zij Fugro wil overnemen, maar wij verdenken het concern ervan dat het uit is op een koopje", stelde de analist.

Gezien de zeer moeilijke marktomstandigheden ziet de marktvorser nog weinig verbetering voor Fugro , maar het concern heeft goed grip op de kasstroom en Versteeg verwacht dan ook niet dat de koers nieuwe dieptepunten zal vinden. Theodoor Gilissen Bankiers handhaafde het Niet Aanbevolen-advies.

Zoals analisten van ABN AMRO afgelopen vrijdag reeds voorspelden, daalde de koers van het aandeel Fugro na de uitspraak van het Gerechtshof. In de koers zat nog overnamespeculatie verwerkt.

De analisten voorspelden dat ook de koers van Boskalis vermoedelijk onder druk zou komen te staan. De kans bestaat dat de maritieme dienstverlener het belang bijna 30 procent in Fugro zal verkopen, met een mogelijk verlies tot gevolg.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Boskalis Westminster 1,1 procent lager op 33,00 euro en Fugro verloor 3,4 procent op 16,06 euro.

Leren beleggen

Live koersen