Redactie ABM Financial News - Dinsdag 10 mei 2016, 16:12 uur

De trading update van Boskalis over het eerste kwartaal valt niet tegen. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers dinsdag tegen ABM Financial News na publicatie van de kwalitatieve update.

"Het blijft echter moeilijk distilleren", stelde Van Beek "aangezien in een kwalitatieve update weinig concreet is".

Boskalis zei dat de marge op het bedrijfsresultaat (EBITDA) licht is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. "Dit valt me mee, mede gezien de afronding van het Suezkanaal project", aldus Van Beek.

Daarnaast sprak Boskalis van een lichte toename van de orderportefeuille. Ook dit valt volgens Van Beek niet tegen, hoewel het volgens de analist de vraag blijft met hoeveel de portefeuille is gestegen. "Daarnaast zit er een stukje overname in", zei de marktvorser, die daarmee refereert aan de baggeractiviteiten van Strabag Wasserbau. "Het is niet duidelijk wat de bijdrage van Strabag is op de lichte stijging van de orderportefeuille", aldus Van Beek.

De analist voorziet echter dat de marktomstandigheden voor de baggeraar en maritiem dienstverlener vanwege de lage olieprijs dit jaar en volgend jaar moeilijk zullen blijven.

Tot slot stelde Van Beek dat de financiële positie van het bedrijf sterk is en de vraag is wat het bedrijf met zijn middelen gaat doen. Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Niet-Aanbevolen-advies.

Het aandeel noteerde omstreeks 14.30 uur 1,9 procent lager op 35,04 euro.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney