Redactie ABM Financial News - Woensdag 25 mei 2016, 16:11 uur

BAM Groep heeft via de Britse-dochter BAM Nuttall een tweetal opdrachten gekregen voor de bouw en herstel van waterkeringen in Zuidwest-Engeland. Dat maakte het bouwconcern woensdag bekend.

Met de opdrachten, die uitgevoerd worden in een joint venture met Mott MacDonald, is een bedrag van "enkele tientallen miljoenen euro's" gemoeid en de werkzaamheden aan beide projecten gaan direct van start, zei een woordvoerder tegen ABM Financial News.

Het eerste project betreft de constructie van hoogwaterbescherming langs beide oevers van de Exe-rivier in het zuidwesten van Engeland. Dit project biedt bescherming aan meer dan 2.200 huishoudens en 1.000 ondernemingen en aan diverse scholen, gezondheidscentra, een spoorlijn en enkele belangrijke wegen.

Het tweede project omvat het herstel van waterkeringen na de stormen en overstromingen van afgelopen winter in de omgeving van York en in het stroomgebied van de rivier Aire. De joint venture verzorgt ontwerp- en herstelwerkzaamheden om de voorzieningen weer terug te brengen in hun oorspronkelijke staat.

De opdrachten maken deel uit van een raamovereenkomst met de Britse overheidsinstantie Environment Agency. Momenteel voert de joint venture in het kader van deze overeenkomst al soortgelijke projecten uit in Leeds en Great Yarmouth aan de Engelse oostkust.

Op een groen Damrak noteerde BAM woensdagmiddag 1,2 procent hoger op 3,95 euro.

Leren beleggen

Live koersen