Redactie ABM Financial News - Vrijdag 1 april 2016, 15:04 uur

Wall Street maakt zich op voor een rode opening na een overwegend positief banenrapport. De futures noteerden circa een half uur voor opening een half procent lager, iets dieper in het rood dan eerder vanmiddag het geval was.

De markt wachtte vandaag op het Amerikaans banenrapport. Uit de data van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek dat het aantal banen in de niet argrarische sector in maart is gestegen met 215.000, waar vooraf volgens Rabobank gerekend werd op een stijging van 205.000. Het werkloosheidspercentage steeg tegen de verwachting in van 4,9 naar 5,0 procent. Het gemiddelde uurloon nam toe met 0,07 dollar naar 25,43 dollar.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank sprak van positieve data, met uitzondering van het tegenvallende werkloosheidspercentage. "Wat de data met name laten zien is dat de Amerikaanse economie blijft doorgroeien", aldus de analist.

De markt krijgt later op de dag nog inzicht in de toestand van de Amerikaanse industrie. Zowel ISM als Markit komt met een cijfer. Ook volgen nog de Amerikaanse bouwuitgaven in februari en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde rond de klok van drie uur op 1,1419 dollar. WTI noteert 2,6 procent lager op 38,73 dollar, nadat Saoedi-Arabië volgens persbureau Bloomberg liet weten de productie alleen te willen bevriezen als Iran en andere grote producenten dit ook doen.

Op bedrijfsvlak kan Tesla Motors vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern conform verwachting een goedkopere versie van zijn Model 3fina introduceerde. Het aandeel noteert voorbeurs krap 7 procent hoger.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide en Marriott International handelden respectievelijk 4,6 procent en 5,5 procent lager, nadat het Chinese Anbang Insurance Group het overnamebod ter waarde van 14 miljard dollar introk. Starwood richt zich nu op het overnamebod van Marriott.

Blackberry noteert voorbeurs 6,7 procent lager, nadat de smartphone-producent voorbeurs verdeelde resultaten rapporteerde.

Leren beleggen

Live koersen