Redactie ABM Financial News - Woensdag 6 april 2016, 14:59 uur

De Amerikaanse futures duiden woensdag op een licht hogere opening voor Wall Street, na de dip van dinsdag toen de aandelenmarkten wereldwijd onder druk stonden vanwege de hernieuwde zorgen over de matige groei van de wereldeconomie.

Een half uur voor opening indiceerden de futures een 0,2 procent hogere opening.

De focus ligt vandaag vooral op de notulen van de rentevergadering van de Federal Reserve in maart.

"De bestuursleden van het FOMC moeten eensgezind zijn in hun boodschap", schreef marktanalist Naeem Aslam van Avatrade woensdag. "Zijn ze dat niet en houden ze er een eigen agenda op na, dan wordt het een verwarrende boodschap."

Voorzitter van de Fed, Janet Yellen, toonde zich vorige week gematigd over het rentebeleid en de eerst volgende renteverhoging. Maar er zijn ook 'haviken' binnen de Amerikaanse centrale bank. Zo waarschuwde Eric Rosengren van de Boston Fed, die dit jaar stemrecht heeft in de beleidscommissie van de Federal Reserve, eerder deze week dat een renteverhoging waarschijnlijk "eerder gepast is dan de markt op dit moment verwacht."

De olieprijs loopt verder op na een volatiele handel dinsdag die eindigde in een herstel voor de olie-futures. Olie vond steun in de woorden van de minister van Olie van Koeweit, die dinsdag in een toespraak de hoop op een akkoord over een productiebevriezing uitsprak. Daarnaast liet het wekelijkse voorradenrapport van The American Petroleum Institute, een private Amerikaanse onderneming, een onverwachte daling zien van ruim 4 miljoen vaten, waar een stijging van zo'n 3 miljoen vaten was voorzien.

Richtpunt voor de olieprijs is vandaag het officiële voorradenrapport van de Amerikaanse overheid van The Energy Information Administration, dat een uur na de opening op Wall Street verschijnt.

Woensdag rond de klok van drie uur noteerde een vat West Texas Intermediate 2,5 procent hoger op 36,75 dollar en werd Brent 1,9 procent meer betaald dan dinsdag op 38,60 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde kort voor de opening in New York op 1,1345.

Bedrijfsnieuws
Op bedrijfsvlak is er opnieuw aandacht voor Allergan en Pfizer, nu Pfizer de overname van Allergan ter waarde van 150 miljard dollar niet doorzet vanwege de strengere belastingregels in de Verenigde Staten. Ongeveer een half uur voor opening noteerde Allergan 2,2 procent lager, terwijl Pfizer 1,2 procent steeg.

Monsanto rapporteerde woensdag kwartaalcijfers die de markt tegenvielen. De onderneming, die landbouwproducten produceert, verlaagde bovendien de outlook voor heel het gebroken boekjaar, waarop het aandeel in de elektronische handel 2,2 procent daalde.

Constellation Brands noteerde voor opening 4,4 procent hoger dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. De producent van alcoholische dranken, waarvan Corona bier de bekendste is, verhoogde bovendien het dividend en maakte bekend een beursgang van zijn Canadese wijnen te overwegen.

Amazon.com en Microsoft kunnen vandaag ook op extra aandacht van beleggers rekenen. De twee techbedrijven zouden mogelijk een minderheidsbelang willen nemen in de digitale kaartendienst Here, dat vorig jaar door Nokia werd verkocht aan de Duitse autoproducenten Daimler, Audi en BMW. Amazon.com steeg 0,5 procent en Microsoft won 0,3 procent.

Slotstanden
De Dow Jones index eindigde dinsdag 0,8 procent lager op 17.603,32 punten. De S&P 500 index verloor 1,0 procent op 2.045,17 punten en de Nasdaq daalde 1,0 procent op 4.843,93 punten.

Leren beleggen

Live koersen