Redactie ABM Financial News - Dinsdag 12 april 2016, 14:54 uur

Wall Street opent dinsdag naar verwachting hoger, waarbij de hogere olieprijs de aanhoudende teleurstelling over de tegenvallende resultaten van Alcoa compenseert.

De futures van de Dow Jones Industrial Average wonnen 0,1 procent op 17.499,00 punten, de S&P 500 futures stegen 0,3 procent tot 2.039,75 punten en de Nasdaq 100 futures noteerden 0,2 procent hoger op 4.462,50.

Het sentiment stond dinsdag voorbeurs onder druk door de zwakke start van het cijferseizoen, na de publicatie van de resultaten van aluminiumgigant Alcoa maandag nabeurs. Het concern rapporteerde een daling van de nettowinst van 92% en verlaagde tevens de outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,5 procent lager.

"Het cijferseizoen komt op gang en de eerste indicaties wijzen op één van de slechtste in jaren", aldus Lee Wild, een redacteur van Interactive Investor. "Echter, nu de lat laag ligt kunnen er natuurlijk verrassingen zijn", voegde hij eraan toe.

S&P Global Market Intelligence meldde in een rapport te voorzien dat de winsten van S&P 500-fondsen in het eerste kwartaal op jaarbasis 8,3 procent dalen. Dat zou de derde daling op kwartaalbasis op rij markeren. "Een dergelijke scherpe daling is sinds het tweede kwartaal in 2009 niet meer gezien", voegde het rapport toe. Slechts drie van de tien sectoren zullen volgens het rapport een stijging van de winst laten zien, waarbij de telecomsector, de gezondheidszorg en discretionaire consumenten fondsen voor het vierde kwartaal op rij het voortouw nemen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in maart op maandbasis zijn gestegen met 0,2 procent, versus een daling van 0,4 procent een maand eerder.

Philadelphia Fed-president Patrick Harker geeft dinsdag in zijn thuisstaat een toespraak over de economische vooruitzichten. San Francisco Fed-president John Williams spreekt in San Francisco en Richmond Fed-voorzitter John Williams spreekt over "economisch leiderschap in een onzekere wereld" aan de universiteit van North Carolina Wilmington.

Brent noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger op 43,22 dollar en West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 41,96 dollar.

De euro noteert ten opzichte van de dollar op 1,1403 dollar.

Bedrijfsnieuws

Marathon Oil Corp. noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger, nadat het olie-productiebedrijf maandag laat meldde voor 950 miljoen dollar aan bezittingen te willen verkopen.

Hertz Global Holdings verloor 0,8 procent, nadat het autoverhuurbedrijf maandag zijn de omzetverwachting voor de autoverhuur in de VS neerwaarts bijstelde.

Juniper Networks noteerde 7,4 procent lager, nadat het concern maandag laat de outlook voor het eerste kwartaal verlaagde.

Energiefondsen stegen, vanwege de hogere olieprijs. Transocean won 1,5 procent, Chesapeake Energy steeg 4,0 procent en Anadarko Petroleum noteerde 0,6 procent hoger.

Transportbedrijf CSX publiceert nabeurs resultaten en noteert in aanloop naar de publicatie 0,1 procent lager.

Slotstanden
Wall Street is maandag lager gesloten, waarbij de Dow Jones index 0,1 procent daalde tot 17.556,41, de S&P 500 0,3 procent verloor tot 2.041,99 punten en de Nasdaq 100 0,4 procent lager noteerde op 4.833,40 punten.

Leren beleggen

Live koersen