Redactie ABM Financial News - Woensdag 20 april 2016, 14:59 uur

Wall Street opent woensdag naar verwachting fractioneel hoger, maar blijven dicht bij de slotstanden van dinsdag in de buurt. De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden pakweg een half uur voor opening nagenoeg vlak, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq 0,1 procent stegen.

"De recente rally en toegenomen risicobereidheid verliest aan kracht. De lagere olieprijs gaf de markt richting, nadat oliewerkers in Koeweit hun driedaagse staking beëindigden", stelde een analist van RBC.

West Texas Intermediate noteerde ongeveer een half uur voor opening 1,8 procent lager op 41,70 dollar en Brent daalde 1,5 procent tot 43,19 dollar.

Volgende richtpunt voor de olieprijzen is het wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vanmiddag een uur na opening van Wall Street verschijnt. De voorloper die dinsdagavond verscheen, van het onafhankelijke American Petroleum Institute, liet een stijging van de voorraden met ruim 3 miljoen vaten zien.

De macro-economische agenda is vandaag verder gevuld met de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in maart, die een half uur na de openingsbel in New York verschijnen.

De euro noteerde voorbeurs ten opzichte van de dollar op 1,1371 dollar.

Bedrijfsnieuws
Coca-Cola noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 1,6 procent lager, nadat de frisdrankgigant over het eerste kwartaal een lagere omzet en nettowinst rapporteerde op 2 procent hogere volumes wereldwijd.

Chipproducent Intel leverde voorbeurs 1,7 procent in, nadat het bedrijf dinsdag laat zijn verwachtingen voor de omzetgroei neerwaarts bijstelde en tevens aankondigde 12.000 banen te schrappen.

Yahoo noteerde in de elektronische handel vanmiddag ongeveer vlak, na beter dan verwachte resultaten dinsdag laat. Het techconcern gaf geen update over de mogelijke verkoop van de internetactiviteiten en Yahoo Japan.

De autosector kan mogelijk onder druk komen te staan, nadat Mitsubishi Motors, dat tevens een notering heeft in de VS, in Japan circa 15 procent verloor, nadat het bedrijf erkende te hebben gefraudeerd met testen die brandstofverbruik meten.

American Express, speelgoedproducent Mattel en de moedermaatschappij van KFC, Yum Brands publiceren nabeurs hun resultaten. American Express noteerde een half uur voor opening 0,7 procent hoger, het aandeel Mattel stond vlak en Yum Brands steeg 0,1 procent.

Dinsdag laat werd bekend dat de leverancier van betalingsdiensten Global Payments de retailer GameStop gaat vervangen in de S&P 500. Global Payments noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger, terwijl GameStop 0,2 procent verloor.

Slotstanden
De Dow Jones Industrial Average eindigde dinsdag 0,3 procent hoger op 18.053,60 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won ook 0,3 procent op 2.100,80 punten, maar techbeurs Nasdaq verloor 0,4 procent op 4.940,33 punten.

Leren beleggen

Live koersen