Redactie ABM Financial News - Vrijdag 29 april 2016, 16:23 uur

Standard & Poor's heeft zijn advies op Fugro verlaagd van Verkopen naar een Sterke Verkoop-aanbeveling, in navolging op de resultaten over het eerste kwartaal van de oliedienstverlener vrijdagochtend.

De kredietwaardigheidsbeoordelaar motiveerde de adviesverlaging op basis van de sombere vooruitzichten, ondanks de aanhoudende kostenbesparingen.

De kredietwaardigheidsbeoordelaar handhaafde het koersdoel van 10 euro, vanwege een consensus ev/EBITDA ratio, ofwel de ratio tussen de waarde van de onderneming en het bedrijfsresultaat, van 4,4, hetgeen lager is dan het vijfjaars historische gemiddelde van 7,2.

"We denken dat dit wordt gerechtvaardigd door de aanhoudende zwakte van de olieprijs, die zal leiden tot een krimp in activiteit en marges voor het bedrijf", aldus S&P.

"Fugro rapporteerde opnieuw een forse daling van de omzet van 26 procent, terwijl het management een sombere vooruitzichten schetste voor 2016", meldde S&P. "Andere negatieve punten zijn de daling van 27 procent van het orderboek en een daling van de EBIT-marge in negatief territorium."

S&P is van mening dat Fugro moeite zal hebben om de verslechtering van het netto-resultaat ondanks voortdurende kostenbesparende maatregelen een halt toe te roepen, "maar we zijn het eens met het management dat de nadruk op het genereren van een kasstroom top prioriteit heeft."

Het aandeel noteerde vrijdagmiddag 1,7 procent lager op 17,77 euro op een rood Damrak.

Leren beleggen

Live koersen