Redactie ABM Financial News - Dinsdag 26 april 2016, 18:41 uur

De problemen van Delta Lloyd zijn met de claimemissie van 650 miljoen euro niet opgelost. Dit stelden obligatie-analisten van CreditSights in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De claimemissie is op korte termijn wel positief voor obligatiehouders, maar zal niet genoeg zijn om de verzekeraar te herkapitaliseren, vermoeden de analisten.

Drastischer maatregelen, zoals een verkoop van het schadeverzekeringsbedrijf zullen mogelijk nodig zijn om het risicoprofiel significant te verbeteren, voegden de marktvorsers toe.

De kasstroom naar de holding is een probleem. De stappen die Delta Lloyd heeft aangekondigd om de financiële situatie te verbeteren, kunnen volgens de analisten juist de winstgevendheid onder druk zetten, waardoor de kasstroom in de toekomst verder zou verslechteren.

De analisten becijferen dat er in 2017 niet genoeg contanten naar de holding zullen stromen om het dividend over 2016 uit te kunnen keren.

Omdat een verdere kapitaalversterking niet erg waarschijnlijk is, na de recente protesten van de grote Amerikaanse aandeelhouder Highfields Capital, zien de analisten voorlopig weinig verbetering optreden in de situatie bij Delta Lloyd.

Op een vlak Damrak handelde Delta Lloyd dinsdag 2,1 procent hoger op 4,61 euro.

Leren beleggen

Live koersen