Redactie ABM Financial News - Woensdag 27 april 2016, 15:01 uur

Wall Street gaat woensdag een lagere opening tegemoet in aanloop naar het Fed-rentebesluit, waarbij de teleurstellende cijfers van Apple, het grootste bedrijf naar marktwaarde, op het sentiment drukken.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 noteerden pakweg een half uur voor opening van de beurs 0,2 procent lager en de Nasdaq 100 futures noteerden 1,1 procent lager.

Naast een reeks kwartaalcijfers richtte de markt de focus voorbeurs op het Fed-rentebesluit, dat na afloop van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee om 20.00 uur naar buiten komt. De markt verwacht dat de centrale bank zijn belangrijkste rentetarief handhaaft op een banbreedte tussen de 0,25 procent en 0,50 procent.

Analisten van Rabobank wezen erop dat de tekst in de verklaring op een goudschaaltje gewogen zal worden, waarbij de markt opzoek gaat naar signalen over een mogelijke renteverhoging in juni. Rabobank gaat uit van twee renteverhogingen in 2016, namelijk één in juni en één in december.

Op macro-economisch vlak gaat de aandacht, behalve het Fed-rentebesluit, uit naar de aanstaande woningverkopen in april om 16.00 uur en de wekelijkse olievoorraden om 16.30 uur.

West Texas Intermediate noteerde voorbeurs 2,3 procent hoger op 45,05 dollar en Brent steeg 2,2 procent tot 46,56 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1317 dollar.

Bedrijfsnieuws
Apple kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techgigant dinsdag laat teleurstellende cijfers rapporteerde. De omzet bleek gedaald te zijn omdat Apple minder iPhones heeft verkocht. Dit was voor het eerst. In totaal sleet Apple 51,2 miljoen iPhones, tegenover 61,2 miljoen stuks een jaar eerder, een krimp van 16 procent. Net als de omzet nam ook de nettowinst af. Deze daalde van 13,6 miljard naar 10,5 miljard dollar. Het aandeel verloor in de elektronische handel voorbeurs circa 8,0 procent.

De resultaten van gps-apparatuur Garmin voldeden aan de verwachtingen. Het concern handhaafde zijn outlook voor het gehele boekjaar. Het bedrijf rekent op een omzet van cirtca 2,82 miljard dollar bij een winst per aandeel op pro forma-basis van ongeveer 2,25 dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs ongeveer 4,0 procent hoger.

Kabel- en mediaconcern Comcast heeft in het eerste kwartaal van dit jaar beter dan verwachte resultaten behaald. Het aandeel steeg 1,6 procent.

United Technologies heeft in het eerste kwartaal een lagere winst op een licht hogere omzet gerealiseerd. Het concern heeft last gehad van de sterke dollar en van herstructureringslasten. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Twitter noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,9 procent hoger, nadat het social mediabedrijf dinsdag laat tegenvallende omzetcijfers rapporteerde en een teleurstellende outlook.

Nabeurs publiceren Facebook, Paypal en Texas Instruments kwartaalcijfers of updates.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag gemengd gesloten. De S&P 500 index noteerde 0,2 procent hoger op 2.091,70 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent op 17.990,32 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent op 4.888,31 punten.

Leren beleggen

Live koersen