Redactie ABM Financial News - Dinsdag 26 april 2016, 14:59 uur

Wall Street gaat dinsdag een licht hogere opening tegemoet, waarmee de Amerikaanse aandelenmarkten afkoersen op een licht herstel, na in twee van de afgelopen drie sessies gedaald te zijn.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren dinsdag pakweg een half uur voor opening van Wall Street 0,3 procent hoger op 17.939,00 punten, de S&P 500 futures stegen 0,3 procent tot 2.086,75 punten en de Nasdaq 100 futures wonnen 0,2 procent tot 4.476,25 punten.

De markt kreeg voorbeurs een reeks kwartaalcijfers over zich uitgestort. Procter & Gamble, 3M, T-Mobile US en Thomson Reuters kwamen voorbeurs met resultaten of updates.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de orders voor duurzame goederen in maart minder zijn gestegen dan verwacht, met 0,8 procent. Economen rekenden voor maart op een stijging van 1,7 procent. De krimp voor februari werd neerwaarts bijgesteld van 2,8 procent naar 3,1 procent.

Om drie uur staat de S&P/Case Shiller huizenprijzen-index van februari gepland, gevolgd door het Amerikaans consumentenvertrouwen van april om vier uur.

Analisten verwachtten echter dat beleggers dinsdag zullen afzien van het innemen van grote posities in afwachting van de uitkomst van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC), die later vandaag aanvangt. De centrale bank, die de rente in december na bijna een decennium voor het eerst verhoogde, zal de tarieven woensdag naar verwachting handhaven. Een belangrijke vraag voor beleggers is hoe vaak het rentetarief dit jaar verhoogd zal worden.

"Er is weinig echte richting op de vreemde valuta markten dinsdag, de grondstofprijzen noteren stabiel en de aandelenmarkten noteren licht hoger", aldus Richard Perry, analist van Hantec Markets.

West Texas Intermediate olie noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger op 42,98 dollar en een vat Brent olie steeg 1,1 procent op 44,79 dollar.

De euro noteer circa dertig minuten voor opening van Wall Street op 1,1312 dollar.

Bedrijfsnieuws
DuPont kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse chemiebedrijf in de nacht van maandag op dinsdag een hogere winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal en de outlook voor het lopende jaar verhoogde. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel 1,3 procent.

Procter & Gamble heeft het afgelopen kwartaal opnieuw flink te leiden gehad onder tegenzittende valutamarkten. P&G zag de omzet het afgelopen kwartaal met 7 procent dalen naar 15,8 miljard dollar. De operationele winst steeg 10 procent tot 3,3 miljard dollar. Het aandeel steeg/daalde in de elektronische handel voorbeurs vlak.

T-Mobile US heeft in het eerste kwartaal het aangepast resultaat bijna weten te verdubbelen, terwijl er 2,2 miljoen nieuwe klanten werden bijgeschreven. Het aandeel noteerde in de elektronische voorbeurshandel ruim 3,0 procent hoger.

Persbureau Thomson Reuters heeft in het eerste kwartaal een 1 procent lagere omzet geboekt, vanwege negatieve valuta-effecten. Zonder dit effect zou de omzet met 1 procent gestegen zijn.

3M heeft in het eerste kwartaal van 2016 een fractioneel hoger operationeel resultaat geboekt terwijl de omzet licht afnam. Het aandeel daalde 0,7 procent.

Apple noteerde in aanloop naar de kwartaalcijfers nabeurs 0,7 procent lager, AT&T won 0,2 procent, Twitter steeg 0,9 procent en eBay dikte 1,0 procent aan.

Slotstanden
Wall Street is maandag lager gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot maandag 0,2 procent lager op 17.977,24 punten. De S&P 500 verloor 0,2 procent op 2.087,79 punten en de Nasdaq 100 daalde 0,2 procent tot 4.895,79 punten.

Leren beleggen

Live koersen