Redactie ABM Financial News - Woensdag 27 april 2016, 16:11 uur

GrandVision zal vrijdag voorbeurs een hogere omzet in het eerste kwartaal bekendmaken, maar ook een lagere identieke omzetgroei in vergelijkbare winkels. Dat is de verwachting van enkele analisten in aanloop naar de kwartaalrapportage van de uitbater van optiekketens.

GrandVision zal in zijn trading update naar verwachting omzetcijfers en een cijfer voor het terugkerende operationeel resultaat (REBITDA) bekendmaken.

Analisten van Barclays voorzien een niet nader gekwantificeerde hogere kwartaalomzet dan een jaar geleden, toen Grandvision een omzet van 784 miljoen rapporteerde. Ze verwachten dat de omzetstijging in vergelijkbare winkels 2,8 procent zal zijn, waar dat een jaar geleden 5,6 procent was.

Ze voorzien een margedaling, als gevolg van de investering in de acquisitie van For Eyes, waarmee het optiekconcern de Amerikaanse markt betrad. De analisten gaan ervan uit dat GrandVision aanvullende investeringen in de VS zal doen om daar marktaandeel te winnen.

Net als Barclays gaat ook KBC Securities uit van een lagere vergelijkbare omzetstijging op jaarbasis. Analist Alan Vandenberghe houdt het op een identieke omzetgroei van 2,2 procent.

Hij voorziet een 4,5 procent hogere kwartaalomzet van 819 miljoen euro en een terugkerend operationeel resultaat van 127 miljoen, 4 procent hoger dan de 122 miljoen een jaar eerder. Dat resulteert in een marge van 15,5 procent, tegen 15,6 procent een jaar geleden.

Vandenberghe is, net als de Barclays-analisten, positief over de ontwikkeling van de sector en de leidende rol die het concern vanwege zijn schaalgrootte kan spelen in de verwachte consolidatie daarin.

KBC hanteert een koopadvies bij een koersdoel van 29,50 euro. Barclays hanteert voor GrandVision een overwogen-advies en een koersdoel van 30 euro.

Het aandeel GrandVision noteerde woensdagmiddag 0,5 procent hoger op 24,25 euro op een groen Damrak.

Leren beleggen

Live koersen