Redactie ABM Financial News - Vrijdag 1 april 2016, 18:31 uur

Eenmalig items in de balans van TomTom zijn geen reden voor zorgen, omdat risico's voor de kasstromen van de navigatiespecialist beperkt zijn. Dit zei analist Marc Hesselink van ABN AMRO in reactie op een rapport van het Center for Financial Research & Analysis, waarin vraagtekens werden gezet bij de balans van TomTom.

De balans van TomTom zou volgens het rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau eenmalige baten bevatten van 0,12 euro per aandeel. Analist Hesselink stelde evenwel dat er ook voor 0,10 euro per aandeel aan eenmalige lasten op de balans van de navigatiespecialist staan, "wat elkaar bijna opheft".

Volgens de analist zitten er dus wel degelijke eenmalige posten in de balans, maar is dit niets om zorgen over te hebben en is dit reeds verwerkt in de outlook van TomTom.

Hesselink wees er bovendien op dat het CFRA erkent dat de risico's voor de kasstromen van TomTom, die voor de analist het belangrijkst zijn, beperkt zijn. De marktvorser ziet dan ook geen reden voor het management van TomTom om de balans aan te passen.

ABN AMRO heeft een koopadvies op TomTom met een koersdoel van 15,00 euro. Op een rood Damrak leverde het aandeel 2,5 procent in op 8,37 euro.

Leren beleggen

Live koersen