Redactie ABM Financial News - Dinsdag 12 april 2016, 13:13 uur

RBC heeft het koersdoel voor Euronext verlaagd van 47,00 euro naar 44,00 euro, vanwege de verwachting dat de beursuitbater moeite zal houden kapitaal te genereren, terwijl ook de marktomstandigheden uitdagend zullen blijven. Dit maakten analisten van de Canadese bank dinsdag bekend.

Het advies blijft echter Outperform. De marktvorsers vinden dat het aandeel onterecht wordt verhandeld met een korting ten opzichte van sectorgenoten en zien een opwaarts potentieel van meer dan 30 procent.

Euronext maakt 12 mei de resultaten over het eerste kwartaal bekend. RBC rekent op een omzet van 125 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 67 miljoen euro.

Overnames en fusies in de sector zouden tot een koersstijging kunnen leiden, verwachten de analisten. Euronext is volgens de marktvorsers een lastige overnamekandidaat, omdat eventuele kopers te maken krijgen met nationalisme en mededingingsproblemen. In de sector is een consolidatieslag echter waarschijnlijk, gezien de toegenomen concurrentie. Die concurrentie is helemaal toegenomen na de beursgang van beursbedrijf Bats Global Markets, aldus RBC.

Euronext heeft volgens de analisten genoeg financiële middelen om overnames te doen en ze achten het waarschijnlijker dat de beursuitbater hiervoor kiest in plaats van extra uitkeringen aan aandeelhouders.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel 0,8 procent lager op 34,19 euro.

Leren beleggen

Live koersen