Redactie ABM Financial News - Maandag 4 april 2016, 18:32 uur

Euronext heeft het managementteam versterkt met een Chief Talent Officer, een Chief Innovation Officer en een Chief Communication Officer. Dat maakte het beursbedrijf maandag nabeurs bekend.

Amaury Houdart treedt aan als Chief Talent Officer en zal bovendien de human resources-functie op zich nemen, waaronder de ontwikkeling van talent en veranderingen in de organisatie. Houdart was eerder werkzaam bij IT-dienstverleners Steria en Unilog LogicaCMG.

De functie van Chief Innovation Officer wordt ingevuld door Nicolas Rivard. Onder meer het inspelen op technologische veranderingen die de marktinfrastructuur gaan beïnvloeden en het versterken van de interne processen voor innovatie behoren tot het takenpakket van Rivard, die overkomt van The Boston Consulting Group.

Pauline Bucaille wordt later deze maand Chief Communication Officer en moet Euronext op het gebied van interne en externe communicatie positioneren als leidend platform dat de kapitaalmarkten in staat stelt de reële economie te financieren. Bucaille komt van technologiebedrijf Assystem.

Het aandeel Euronext sloot maandag op een groen Damrak 1,3 procent lager op 36,35 euro.

Leren beleggen

Live koersen