Redactie ABM Financial News - Vrijdag 1 april 2016, 16:12 uur

BlackBerry heeft in het vierde kwartaal van het boekjaar 2016 verlies geleden, terwijl ook de omzet afnam ten opzichte van een jaar eerder. Dit bleek vrijdag uit de resultaten in de drie maanden tot en met eind februari.

"In het algemeen heeft BlackBerry [in het vierde kwartaal] solide gepresteerd, terwijl we voortgang boekten op de belangrijkste punten van onze strategie om sneller te groeien op het gebied van software dan de sector, om weer winstgevend te worden bij de Devices tak, en om een positieve kasstroom te genereren", zei CEO John Chen in een toelichting op de cijfers.

In het afgelopen kwartaal boekte BlackBerry een verlies van 238 miljoen dollar, tegenover een winst van 28 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat per aandeel daalde van 0,05 dollar naar 0,45 dollar negatief.

De omzet daalde van 660 miljoen naar 464 miljoen dollar. Dit was onder de door BlackBerry afgegeven outlook, dat mikte op een omzet vrijwel gelijk of licht hoger dan de 548 miljoen dollar die in het derde kwartaal werd behaald.

De kasstroom was in het vierde kwartaal voor de achtste verslagperiode op rij positief, en stond eind februari op 957 miljoen dollar.

Verder lukte het BlackBerry in het boekjaar 2016 om een omzet uit de activiteiten op het gebied van software en diensten te behalen van meer dan 500 miljoen dollar. Dat was ook het doel dat de onderneming zichzelf van tevoren had gesteld. De omzet uit deze activiteiten kwam uit op 527 miljoen dollar in heel het boekjaar.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs in New York 6,2 procent lager op 7,59 dollar.

Leren beleggen

Live koersen