Redactie ABM Financial News - Woensdag 27 april 2016, 12:02 uur

De aandelenmarkten in Europa noteerden woensdag verdeeld en bleven in afwachting van het rentebesluit van de Fed dicht bij huis.


Rond de klok van kwart voor één noteerde de Eurostoxx 50 0,1 procent lager, noteerde de Duitse DAX 0,2 procent hoger, steeg de CAC-40 0,1 procent en stond de Britse FTSE-100 0,1 procent lager.

Veel van de marktpartijen hielden niettemin voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve het kruit droog. Dat besluit verschijnt woensdag om 20.00 uur. Wijzigingen worden niet voorzien, maar het persbericht van de Amerikaanse centrale bank zal nauwlettend worden geanalyseerd door de markt.

De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1303. Het Britse pond is ten opzichte van de dollar licht gestegen tot 1,4585.

Met name de rentebesluiten van de Federal Reserve, woensdag en de Bank of Japan op vrijdag, zullen deze week vermoedelijk richtingbepalend zijn voor de valutamarkten.

Olie werd woensdag duurder. Een vat Brent noteerde 2,7 procent hoger op 46,99 dollar, terwijl voor een vat West Texas Intermediate 2,5 procent meer werd betaald op 45,13 dollar.

Bedrijfsnieuws

Banco Santander heeft een lagere winst over het eerste kwartaal geboekt, mede vanwege ongunstige wisselkoersen. Het aandeel won 1,3 procent.

Adidas heeft de vooruitzichten voor 2016 verhoogd, nadat het sportkledingconcern een hoger dan verwachte omzet en winst over het eerste kwartaal rapporteerde. Adidas won woensdag 0,3 procent.

Osram heeft woensdag bevestigd over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere omzet en winstmarge te hebben geboekt, nadat de Duitse lampenproducent medio april de omzet en winstverwachting al opschroefde. Het aandeel dikte woensdag 0,8 procent aan.

Altice won 0,6 procent. Altice heeft een belang van 49 procent in NextRadioTV verkocht aan dochterbedrijf SFR.

Delhaize maakte veel beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend met een positieve verrassing bij de omzet- en margegroei. Delhaize ging met 0,3 procent omhoog.

Wall Street
De Amerikaanse futures duidden dinsdag op een lagere opening, waarbij de Nasdaq 100-future 1,2 procent inleverde.

Leren beleggen

Live koersen