Redactie ABM Financial News - Dinsdag 5 april 2016, 18:43 uur

Alibaba lanceert zijn betalingsapplicatie in Europa, de grootste stap voor het concern buiten Azië tot nu toe, waarmee het voor Chinese toeristen mogelijk wordt gemaakt ook in het buitenland via de applicatie te betalen. Dit meldde zakenzender CNBC dinsdag.

Alipay, Alibaba's betalingsapplicatie, zal herkennen waar de Chinese toerist zich bevindt, aldus CNBC. Chinese consumenten zijn gewend geraakt betalingen te doen via de applicatie, en maken ervan gebruik voor producten en goederen variërend van taxi's en restaurants tot kleding. Alipay is evenwel niet louter een betaalsysteem. De app geeft bijvoorbeeld ook recensies en tips.

CNBC meldt dat er volgens Alibaba 450 miljoen Chinezen gebruik maken van het betaalsysteem. Het aantal Chinese toeristen in Europa blijft groeien en de internetgigant hoopt dat de app door deze gebruikers ook buiten China zal worden gebruikt.

In de komende vijf tot tien jaar wil Alibaba met zijn betaaldienst 2 miljard consumenten bedienen, zowel in China als daarbuiten, zo zei topvrouw Sabrina Peng van Alipay dinsdag tijdens een fintech bijeenkomst in het Deense Kopenhagen tegenover CNBC.

Leren beleggen

Live koersen