Redactie ABM Financial News - Woensdag 30 maart 2016, 15:02 uur

Wall Street opent woensdag naar verwachting x. Ongeveer een half uur voor opening noteerden de futures voor de Dow Jones index 0,5 procent in de plus, net als die voor de S&P 500 index. De futures voor de Nasdaq index stegen 0,6 procent.

"Yellen was dinsdag behoorlijk dovish en het is opvallend dat ze vooral lang stil stond bij waarom de Fed zo voorzichtig is, dus de risico's voor de economie", aldus marktanalist Bas van Geffen van Rabobank. Hoewel de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zich dus gematigd opstelde, moet dit volgens Van Geffen niet worden beschouwd als een signaal dat het beeld voor de Amerikaanse economie is verslechterd.

Rabobank verwacht nog steeds dat de Fed de rente in juni verder zal verhogen.

Uit het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bleek voor de openingsbel dat de werkgelegenheid binnen de private sector in de Verenigde Staten in maart met 200.000 banen is toegenomen, tegen een neerwaarts bijgesteld aantal van 205.000 in februari. Eerder werd voor die maand een banengroei gemeld van 214.000.

Olie loopt weer op richting de 39 dollar per vat bij een lagere dollar, nadat de prijs voor een vat West Texas Intermediate dinsdag nog daalde tot 38 dollar. Dit gebeurde onder druk van de aanhoudende zorgen over de hoge wereldwijde olievoorraden. In het kader daarvan zal de markt uitkijken naar het wekelijkse rapport van The Energy Information Administration over de olievoorraden in de Verenigde Staten, dat een uur na de opening op Wall Street verschijnt.

De euro/dollar noteerde op 1,1318.

Bedrijfsnieuws
Valeant Pharmaceuticals meldde woensdag dat het een aanpassing en een zogenoemde waiver wil voor zijn kredietfaciliteit. Als onderdeel van de waiver wil het Canadese biofarmaceutische bedrijf de publicatie van het jaarverslag en de cijfers over het eerste kwartaal uitstellen. Het aandeel noteerde ongeveer een half uur voor opening 3,9 procent hoger op 30,10 dollar.

Lululemon Athletica kwam woensdag voor de openingsbel met cijfers over het vierde kwartaal. Die waren beter dan verwacht, maar de outlook voor het huidige kwartaal viel de markt tegen. Het aandeel van de maker van sportkleding en -attributen steeg 6,0 procent op 64,78 dollar.

Boeing steeg 0,7 procent op 131,84 dollar. De vliegtuigbouwer zou 4.500 banen willen schrappen om het lopende kostenbesparingsprogramma te versnellen.

Wells Fargo kan mogelijk op wat extra aandacht van de belegger rekenen, na de uitbreiding van het belang dat Warren Buffetts Berkshire Hathaway heeft in de bank. Het aandeel steeg voor de openingsbel 0,7 procent hoger op 48,40 dollar.

Het aandeel State Street noteerde vlak op 58,49 dollar. Voorbeurs werd bekend dat de financieel dienstverlener van plan is om de vermogensbeheeractiviteiten over te nemen van General Electric. GE won 0,4 procent op 31,61 dollar.

Slotstanden
De Dow Jones index eindigde dinsdag 0,6 procent hoger op 17.633,11 punten. De breder samengestelde S&P 500 index steeg 0,9 procent op 2.055,02 punten en techbeurs Nasdaq won 1,7 procent op 4.846,62 punten.

Leren beleggen

Live koersen