Redactie ABM Financial News - Woensdag 23 maart 2016, 14:59 uur

Wall Street maakt zich op voor een vlakke start. Circa een half uur voor de openingszoemer noteerden futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index tot 0,1 procent lager.


"Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar het paasweekend," aldus vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management. Vrijdag houdt Wall Street de deuren gesloten vanwege Goede Vrijdag.

Van Eerden voorziet voor vandaag weinig aanjagers, met enkel de cijfers over de nieuwe Amerikaanse huizenverkopen in februari en de wekelijkse olievoorraden die nog op de rol staan.

"Met een afgenomen liquiditeit en een beperkt aantal macrodata voorafgaand aan het paasweekend, zal de volatiliteit waarschijnlijk tot aan medio volgende week beperkt zijn", verwacht marktstrateeg Nour Al-Hammoury van ADS Securities.

De aanslagen in Brussel, die dinsdag al weinig impact hadden op het marktsentiment, spelen woensdag nog nauwelijks een rol op de financiële markten. Goud, dat dinsdag nog steeg als "veilige haven", is woensdag minder in trek. De goudprijs daalde met 1,5 procent.

Alleen op de valutamarkten is er nog iets van een reactie merkbaar, met een dollar die wat meer in trek is en het Britse pond die juist onder druk staat omdat de terreur in België de kans op een JA-stem in het referendum over een exit van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, mogelijk versterkt.

Het muntpaar euro/dollar werd 0,4 procent lager verhandeld op 1,1175. Olie werd goedkoper.

Nike kan op aandacht rekenen na de presentatie van kwartaalcijfers waarbij winst en omzet stegen, maar de omzet onder de verwachting van Wall Street uitkwam, waarop het aandeel dinsdag in de nabeurshandel op Wall Street flink daalde. Woensdag voorbeurs noteert Nike bijna vijf procent lager.

Emerald Oil vroeg woensdag een zogenoemde Chapter 11 aan, in Nederland vergelijkbaar met surseance van betaling en is daarmee het zoveelste slachtoffer in de VS van de zwakke olieprijzen. Voor de openingsbel ligt de handel van het olie- en gasconcern nog stil.

Krispy Kreme Doughnuts daalde voorbeurs 7,6 procent. De uitbater van donutshops in de VS kwam dinsdagavond met kwartaalcijfers die de markt teleur stelden. De winst en de omzetgroei bleven achter bij de verwachtingen en de outlook voor heel het jaar viel tegen.

General Mills kwam voor de openingsbel met winstcijfers die beter waren dan verwacht, maar ook met een omzet die tegenviel, waarop het aandeel van de voedselproducent met merken als Cheerios en Haagen-Dazs, 1,4 procent daalde.

Het aandeel van sectorgenoot Pinnacle Foods verloor 2,4 procent, na de bekendmaking dat chief executive Robert Gamgort het concern eind april verlaat. Hij wordt de topman van Keurig Green Mountain.

Leren beleggen

Live koersen