Redactie ABM Financial News - Woensdag 2 maart 2016, 13:19 uur

Ahold heeft in het vierde kwartaal van 2015 meer winst geboekt. Dit verwacht een viertal door Factset geraadpleegde analisten.

De analisten rekenen gemiddeld op een 5,3 procent hogere nettowinst van 230,5 miljoen euro. In de laatste drie maanden van 2014 verdiende Ahold nog 219 miljoen euro.

Ahold maakte reeds in januari bekend dat dankzij gunstige wisselkoerseffecten de omzet in het vierde kwartaal met 21,4 procent op jaarbasis is gestegen naar 9,8 miljard euro. Tegen constante wisselkoersen lag de omzet 11,8 procent hoger.

Ook een extra verkoopweek stuwde de verkopen van de Zaanse grootgrutter. Rekening houdend met deze extra week steeg de omzet van Ahold met 3,1 procent.

Delhaize komt donderdag eveneens definitieve cijfers. Ahold en Delhaize houden op 14 maart aandeelhoudersvergaderingen over de geplande fusie van de twee grootgrutters. Rond die datum wordt ook een uitspraak van de Belgische mededingingsautoriteit DCA verwacht, over de door Ahold en Delhaize voorgestelde verkoop van een aantal winkels in België.

Op een rood Damrak koerste Ahold woensdag 1,3 procent lager op 20,69 euro.

Leren beleggen

Live koersen