Redactie ABM Financial News - Dinsdag 8 maart 2016, 13:06 uur

Kepler Chevreux heeft dinsdag het koersdoel voor Arcadis verlaagd van 28,00 naar 19,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux bracht zijn taxaties voor 2016 en 2017 terug met 25 procent, vooral vanwege zwakke marktomstandigheden in Amerika en de opkomende economieën.

De sterke koersdaling sinds november is volgens Mulder slechts gedeeltelijk gerechtvaardigd en daarom is het nu een goed moment voor beleggers om in te stappen.

De koersdaling werd voor een deel veroorzaakt door niet-operationele zaken, zoals boekhoudkwesties gerelateerd aan twee grote overnames en betrokkenheid bij een omkoopschandaal in Brazilië. De analist denkt dat de impact hiervan niet zal beklijven en blijft vertrouwen houden in het management en het business model van Arcadis.

Aanjagers voor groei zijn bovendien intact gebleven, waarbij Mulder acquisities noemt, die belangrijk blijven voor Arcadis om in omzet te groeien. Wel voorziet hij een verschuiving van "bouwen" naar "behoud, dus minder groei bij de onderdelen Gebouwen en Infrastructuur en meer aandacht voor de activiteiten Milieu en Water.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Arcadis rond de klok van één uur 0,6 procent lager op 16,24 euro.

Leren beleggen

Live koersen