Redactie ABM Financial News - Woensdag 16 maart 2016, 16:10 uur

Aandeelhouder Fubon Life Insurance gaat toch akkoord met de claimemissie van Delta Lloyd en wil het belang in de verzekeraar uitbreiden. Dit maakte de verzekeraar woensdag bekend kort voor aanvang van een aandeelhoudersvergadering over de claimemissie van 650 miljoen euro.

Eerder sloot het Taiwanese Fubon zich nog aan bij het verzoek van mede-grootaandeelhouder Highfields Capital Management om de stemming over de claimemissie te verbieden. Inmiddels is Fubon van plan om toch voor de claimemissie te stemmen en om meer aandelen Delta Lloyd in te slaan, aldus de verzekeraar, die dit zal ondersteunen.

Fubon streeft naar een groter belang dan de huidige 7 procent. Wanneer een belang van vijftien procent is behaald, dan zal Delta Lloyd een vertegenwoordiger van Fubon voordragen als commissaris. Fubon zal het belang in Delta Lloyd niet vergroten tot meer dan 20 procent, tenzij de Nederlandse verzekeraar hiervoor schriftelijke toestemming geeft.

Ook zullen Fubon en Delta Lloyd op operationeel vlak meer gaan samenwerken, onder andere op het gebied van vermogensbeheer, herverzekeringen en de uitwisseling van kennis.

CEO Hans van der Noordaa stelde al geruime tijd in gesprek te zijn met Fubon en meent dat de samenwerking in het voordeel van alle aandeelhouders zal uitpakken. Deze samenwerking zal echter op basis van 'een armlengte' afstand blijven, stelde Delta Lloyd.

Op een iets hoger Damrak spoot de koers van Delta Lloyd 14,6 procent hoger op 6,07 euro.

Leren beleggen

Live koersen