Redactie ABM Financial News - Vrijdag 4 maart 2016, 18:26 uur

BAM Groep heeft een flinke opdracht binnengehaald met de bouw van een tunnel tussen Duitsland en Denemarken. Dit stelde analist Dirk Verbiesen vrijdag tegenover ABM Financial News.

De opdracht heeft voor BAM volgens Verbiesen een waarde van hoogstwaarschijnlijk meer dan een half miljard euro. De analist houdt zelfs rekening met een opdrachtsom van 750 miljoen euro. Woordvoerder Arno Pronk van BAM Groep noemde de opdrachtsom van 750 miljoen euro tegenover ABM Financial News "een aardige indicatie".

Verbiesen wees er op dat de orderportefeuille aan het einde van 2015 op ongeveer 11,5 miljard euro lag, "Een aanzienlijke opdracht dus", aldus de marktvorser, die een koopadvies hanteert voor de bouwer.

Wel wees Verbiesen er op dat de opdracht pas daadwerkelijk doorgaat als Duitsland diverse milieuvergunningen afgeeft. Zowel Boskalis als Verbiesen verwachten dan ook niet dat de werkzaamheden voor 2018 van start gaan.

BAM is niet het enige Nederlandse bedrijf dat aan de slag gaat met de tunnel. Ook Boskalis en Van Oord werken er aan mee, hetgeen 300 miljoen euro oplevert voor elk van de baggeraars. Boskalis stelde dat de totale opdrachtwaarde circa 6 miljard euro bedraagt.

Op een groen Damrak koerste BAM Groep vrijdagmiddag 3,1 procent hoger en won Boskalis 2,8 procent.

Leren beleggen

Live koersen