Redactie ABM Financial News - Donderdag 3 maart 2016, 13:11 uur

Brunel International heeft in 2015 aan de eigen winstdoelstelling voldaan. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Bij de laatste kwartaalcijfers verlaagde Brunel reeds de omzetverwachting voor 2015. Dit betekent dat Brunel vanwege tegenzittende valutamarkten voor dit jaar op een omzet in de range van 1.225 miljoen tot 1.275 miljoen euro rekent. Aanvankelijk mikte de specialistische detacheerder nog op 1.250 miljoen tot 1.300 miljoen euro. Brunel liet de verwachting voor het bedrijfsresultaat (EBIT) destijds onveranderd op 50 miljoen tot 60 miljoen euro.

Analisten van ABN AMRO en Rabobank voorzien dat de winstgevendheid van Brunel inderdaad binnen de afgegeven bandbreedte viel. Gemiddeld rekenen de twee banken op ongeveer 54 miljoen euro.

Vanwege de tegenzittende energiemarkt, die volgens Rabobank goed is voor 70 procent van de blootstelling van Brunel, verwachten de twee banken dat Brunel terughoudend zal zijn met het afgegeven een outlook voor 2016. Indien de detacheerder iets zegt over een verwacht bedrijfsresultaat (EBIT) voor dit jaar, dan voorzien de analisten dat deze in lijn zal zijn met de verwachting voor 2015 van 50 miljoen tot 60 miljoen euro.

Een meevaller in de cijfers kan volgens Rabobank het dividend worden. Vanwege de "erg sterke" vrije kasstroom rekent Tailleur op een dividend per aandeel van 0,73 euro of mogelijk zelfs meer, waar de consensus op 0,71 euro ligt en Brunel over 2014 nog 0,70 euro uitkeerde. De winst per aandeel zal in 2015 flink gedaald zijn, maar Rabobank verwacht dat Brunel de winst volledig zal uitkeren. Analist Konrad Zomer van ABN AMRO rekent over 2015 op een ongewijzigd dividend van 0,70 euro.

Brunel maakt de cijfers vrijdag voorbeurs bekend. ABN AMRO heeft een Houden advies op Brunel, terwijl Rabobank het fonds koopwaardig acht. Hoewel de energiemarkt het volgens Rabobank nog wel enige tijd lastig heeft, is Brunel volgens de bank goed gepositioneerd om te profiteren van een herstel. Daarbij geldt Brunel volgens Tailleur ook als een belangrijke overnameprooi.

Op een rood Damrak leverde het aandeel Brunel International donderdag 0,7 procent in op 15,93 euro.

Leren beleggen

Live koersen