Redactie ABM Financial News - Dinsdag 15 maart 2016, 16:08 uur

Brill heeft in het afgelopen jaar de omzet en winst zien stijgen. Dit maakte de uitgever van wetenschappelijke titels dinsdag nabeurs bekend bij de publicatie van de jaarcijfers.

Brill boekte op een autonome omzetstijging van 2,4 procent naar 30,8 miljoen euro een nettowinst uit voortzette activiteiten van 2,3 miljoen euro. In 2014 was dit nog 2,2 miljoen euro. Het bedrijf verwachtte al eerder op autonome basis hoger te eindigen dan vorig jaar vanwege een "sterke nieuwe" productlijn.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 3,1 procent naar 3,8 miljoen euro, maar de marge daalde fractioneel naar 12,3 procent, mede vanwege het effect van een sterke dollar op de operationele kosten.

De vrije kasstroom steeg met 2,4 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro. De hogere inkomsten zorgden voor een stijging van het werkkapitaal. Ook werd er minder geïnvesteerd.

Brill stelde aandeelhouders een dividend van 1,24 euro per aandeel voor, 8 procent meer dan de 1,15 euro per aandeel in 2014.

Het bedrijf gaf geen concrete outlook af. Wel wil Brill groeien door overnames en door producten verder te ontwikkelen en de marges te verbeteren.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Brill dinsdag 0,4 procent hoger op 22,60 euro.

Leren beleggen

Live koersen