Redactie ABM Financial News - Donderdag 31 maart 2016, 12:02 uur

De Europese beurzen noteerden donderdag rond lunchtijd in het rood op de laatste handelsdag van de maand en het kwartaal. Oliegerelateerde fondsen en financiële waarden stonden onder druk.

De EuroStoxx 50 handelde donderdag rond het middaguur 1,1 procent lager op 3.004,97 punten. De DAX 30 ging met 0,6 procent omlaag naar 9.984,53 punten, de Franse beurs liep 1,2 procent terug naar 4.393,46 punten en de beurs in Londen zakte 0,6 procent naar 6.165,92 punten.

Macro-economisch kregen de markten enkele cijfers te verwerken. Voorbeurs bleken de Duitse detailhandelsverkopen in februari met 5,4 procent op jaarbasis sterker dan verwacht gestegen. De Duitse werkloosheid maakte in maart een pas op de plaats op 6,2 procent.

Het Verenigd Koninkrijk maakte iets beter dan geraamde groeicijfers over het vierde kwartaal van het vorig jaar bekend. Afgelopen kwartaal groeide de economie met 0,6 procent op kwartaalbasis, waar een eerdere raming wees op een groei van 0,5 procent.

Uit de eurozone kwamen vanochtend de consumentenprijzen over maart, die minder sterk daalden dan in februari.

Vanmiddag komen in de Verenigde Staten twee cijfers uit, waarvan de wekelijkse steunaanvragen de belangrijkste zijn met het oog op het banenrapport over maart, aanstaande vrijdag. De verwachting is dat deze stabiel blijven. Verder let de markt op de inkoopmanagersindex van Chicago over maart. De prognose is dat de index steeg van 47,6 naar 50,0.

De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een licht lagere opening van Wall Street.

Leren beleggen

Live koersen