Redactie ABM Financial News - Dinsdag 29 maart 2016, 12:02 uur

De Europese beurzen noteerden dinsdag rond het middaguur hoger, waarmee de Europese aandelenmarkten de opwaartse trend van de vier voorgaande handelsdag voortzetten.

De EuroStoxx 50 noteert dinsdag rond het middaguur vlak op 2.986,99 punten. De DAX-30 daalde 0,1 procent naar 9.839,08 punten, de Franse beurs steeg 0,4 procent naar 4.346,04 punten en de beurs in Londen won 0,1 procent op 2.587,05 punten.

De aandacht richt zich dinsdag met name op een toespraak van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve later op de dag. Yellen zal tijdens een lunch van de Economic Club in New York spreken over de vooruitzichten van de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De centraal bankier begint te praten rond het sluiten van de Europese aandelenhandel.

Analisten verwachten dat Yellen het standpunt van de Fed om het tempo van renteverhogingen te vertragen zal herhalen. ¨Markten zijn er op het moment verre van overtuigd dat de Federal Reserve in april de rente opnieuw zal verhogen. Op basis van de Fed Funds Futures blijkt dat 12 procent de kans op een renteverhoging heeft ingeprijsd¨, aldus Craig Erlam van Oanda.

Echter, met meer macro-publicaties in het vooruitzicht, waaronder het Amerikaans banenrapport vrijdag, kan dit dramatisch veranderen¨, voegde Erlam daaraan toe.

De reissector zit dinsdag in de lift, ondanks de kaping van een vliegtuig van EgyptAir. Het gekaapte vliegtuig maakte een gedwongen landing op de luchthaven van Larnaca op Cyprus.

Easyjet noteerde rond het middaguur 2,2 procent hoger, na een aanbeveling van Bank of America Merril Lynch om het aandeel te kopen.

Ook de financiële waarden, nutsbedrijven en consumentenfondsen noteerden dinsdag hoger. De Nederlandse verzekeraar Aegon won circa 1,1 procent hoger en Aberdeen Asset Management won 2,4 procent.

Mijnbouwers stonden daarentegen onder druk, nadat Barclays is een rapport opmerkte dat de sector, na een sterk eerste kwartaal, kwetsbaar lijkt.

Anglo American noteerde rond het middaguur circa 4 procent lager. Glencore daalde 3,2 procent
De Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening van Wall Street, waarbij de future op de Dow Jones Index 0,3 procent prijsgeeft, terwijl de S&P 500 en techbeurs Nasdaq vermoedelijk 0,2 procent inleveren.

Leren beleggen

Live koersen