Redactie ABM Financial News - Maandag 21 maart 2016, 19:01 uur

Apple zal zijn standpunt over de beveiliging van zijn iPhones niet wijzigen. Dit meldde CEO Tim Cook maandag tijdens een bijeenkomst van de onderneming in het Californische Cupertino.

Het commentaar komt op het moment waarop de juridische strijd tussen de techgigant en het Amerikaanse ministerie van justitie oploopt. Het Amerikaans ministerie van justitie eist dat Apple de iPhone ontgrendelt van de schutter die vorig jaar in San Bernardino in Californië 14 mensen doodschoot.

Advocaten van Apple en het ministerie van Justitie gaan dinsdag tijdens een hoorzitting de confrontatie aan in de kwestie die de grenzen van de privacy en veiligheid in het smartphone tijdperk aan de kaak stelt.

"Als natie moeten we een besluit nemen over de vraag hoeveel macht we de regering moeten geven met betrekking tot onze data en onze privacy", aldus Cook.

"We zijn het aan onze klanten en aan ons land verplicht" om onze gegevens te beschermen, stelt Cook. "We zullen niet terugdeinzen voor deze verantwoordelijkheid."

Apple zal naar verwachting tijdens het evenement tevens een nieuwe versie van zijn kleinste iPhone presenteren. Ook komt de fabrikant mogelijk met een nieuwe versie van zijn 9,7 inch iPad.

Leren beleggen

Live koersen