Redactie ABM Financial News - Dinsdag 14 maart 2016, 13:17 uur

Altice heeft in 2015 nipt aan de eigen doelstellingen voldaan. Dit blijkt uit de verwachtingen van 17 analisten.

Afgelopen kwartaal boekte Altice volgens Deutsche Bank, dat een koopadvies hanteert, een omzet van 4,35 miljard euro. Dit is inclusief de omzet van het overgenomen Suddenlink. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam volgens de Duitse marktvorser uit op 1,54 miljard euro. Voor heel 2015 rekent Deutsche Bank op een omzet van 17,5 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 6,6 miljard euro. Met deze verwachtingen voor heel 2015 zijn de analisten van Deutsche Bank precies in lijn met de consensus die Altice op basis van 17 analisten zelf publiceerde.

Exclusief Suddenlink zou de omzet van Altice afgelopen jaar 15,3 miljard euro bedragen en het bedrijfsresultaat 5,8 miljard euro. Daarmee zou Altice nipt voldoen aan de eigen verwachtingen van een aangepast bedrijfsresultaat van tenminste 3,85 miljard euro voor Numericable en minimaal 1,925 miljard euro voor Altice International.

Altice verwacht op de middellange termijn een EBITDA-marge van 45 procent voor Numericable-SFR en 50 procent voor Altice International te kunnen bewerkstelligen. Analisten van Kepler Cheuvreux menen dat de verwachtingen in de markt voor de langere termijn evenwel te hooggespannen zijn.

Op dit moment is Altice bezig de overname van het Amerikaanse Cablevision af te ronden.

Altice komt dinsdag met de cijfers over 2015. Maandagmiddag noteerde het fonds op een groen Damrak 1,2 procent lager op 15,75 euro.

Leren beleggen

Live koersen