Redactie ABM Financial News - Dinsdag 29 maart 2016, 18:12 uur

Het aandeel Delta Lloyd behoorde dinsdag tot de sterkste dalers op het Damrak met een verlies van bijna 8 procent. Het claimrecht noteerde 24 procent lager.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers concludeerde dat er veel aanbod is van claims door beleggers die geen gebruik willen maken van de lopende claimemissie van de verzekeraar. 

"Blijkbaar zeggen veel beleggers: laat ik dan mijn claim maar verkopen in plaats van meer aandelen te kopen in dit bedrijf waarvan de koers al zo sterk is gedaald", concludeerde de analist. "Maar eigenlijk is dat halfslachtig: als je genoeg hebt van het aandeel, zou je al je stukken moeten verkopen."

Korting
De korting van circa 35 procent die Delta Lloyd de zittende aandeelhouders biedt op de claims "ziet er leuk uit", zei Versteeg. Maar met de koersdaling sinds de splitsing van het claimrecht betalen gewone aandeelhouders dat uiteindelijk toch zelf, stelde de analist.

Versteeg zei vooraf te verwachten dat de emissie goed zou worden georkestreerd door de drie grote internationale brokers die daarvoor zijn ingehuurd. "Maar dat blijkt toch lastig", voegde hij toe, wijzend op de grote koersbeweging dinsdag. 

De analist denkt niet dat de koers van de verzekeraar in de komende dagen meer van dit grote uitslagen laat zien. "Het lijkt me dat op een gegeven moment andere partijen moeten opstaan om de claims op te kopen."

Na een spannende aandeelhoudersvergadering op 16 maart, waar er ondanks tegenstand van de Amerikaanse grootaandeelhouder Highfields Capital genoeg stemmen waren voor de kapitaalverhoging, startte de handel in de claims van Delta Lloyd vorige week donderdag op 24 maart.

Beleggers kunnen in de claims handelen tot en met 6 april. Daarna volgt de 'rump offering', waarin de ongebruikte claimrechten zullen worden geplaatst bij grote beleggers. Het Taiwanese Fubon, dat de grootste aandeelhouder wil worden, zal naar verwachting veel van deze rechten opkopen.

Het aandeel Delta Lloyd noteerde dinsdag kort voor het sluiten van de handel 7,8 procent lager op 3,82 euro. Het claimrecht werd 24 procent minder waard op 1,02 euro.

Leren beleggen

Live koersen